Mecze Towarzyskie
+24
ATR
adrianP
andrzejszwedzki
Brunobet
ney11
messi
Iglo
Valencia
wilu1103
bestia
MichW
zbyszek.rymarski
mazik
netu91@
rafaa76
tigertyp
kobra
Special
vamoskamil
stoprocent8
Hulk93
sss17
wostek10
Admin
28 posters
Strona 8 z 12
Strona 8 z 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: Mecze Towarzyskie
Brunobet napisał:Tu się mylisz ranking obchodzi wszystkich. Od rankingu zależy rozstawienie itd.
Przecież zawsze lepiej być losowanym z pierwszego koszyczka czy drugiego bo omija się piłkarskich koksów. Inna sprawa, że sposób w jaki tam sie znaleźliśmy tak wysoko nie jest do końca fer.
Jednak prawdopodobnie była to przemyślana taktyka a to w pewnym sensie też zaleta obecnych władz PZPN bo taktyka jest ważna w tym sporcie.
Nie zapominajmy też, ze tak naprawdę na sparingach mało punktów się zdobywa i traci a nasz wynik został wyśrubowany dzięki eliminacją do euro i samemu turniejowi.
Każdego obchodzą ważne mecze jak już a nie ranking. Gdyby wszystkich obchodził ranking to wszyscy nie graliby sparingów bo na tym traci się najwięcej punktów patrząc z punktu faworytów którzy przez eliminacje idą jak burza a i na imprezach wychodzą przeważnie z grupy.
Ok nasz wynik został wyśrubowany dzięki euro, ale dobre miejsce w Lidze Narodów mamy dzięki temu że nie graliśmy właśnie sparingów bo 1-2 porażki i byśmy wylecieli z pierwszego koszyka.
MichW- Ostrzeżenie : Wprowadzanie w błąd innych użytkowników.
Zaufanie :
Liczba postów : 5281
SpinyBety : 193
O Mój Boże
Ranking jest niezmiernie ważny i jest drogą do ważnych meczów więc jedno wiąże się z drugim.
Gdyby nie wysokie miejsce i różne sposoby go utrzymania gralibyśmy eliminacje będąc w grupie np. z Hiszpanią Anglią czy Holandią i w takiej grupie nie byłoby dziś zmartwień o kontuzje Glika czy formę Lewego itd.
Najzwyczajniej nie byłoby też zgrupowania.
Proszę Cię w takim razie nie pisz głupot
Ranking jest niezmiernie ważny i jest drogą do ważnych meczów więc jedno wiąże się z drugim.
Gdyby nie wysokie miejsce i różne sposoby go utrzymania gralibyśmy eliminacje będąc w grupie np. z Hiszpanią Anglią czy Holandią i w takiej grupie nie byłoby dziś zmartwień o kontuzje Glika czy formę Lewego itd.
Najzwyczajniej nie byłoby też zgrupowania.
Proszę Cię w takim razie nie pisz głupot
Brunobet- Zaufanie :
Liczba postów : 578
SpinyBety : 380
Już podałem Ci z multum przykładów że większość ekip ma na to wyrąbane. Popatrz sobie zmiany w rankingu przed losowaniem Ligi Narodów gdzie kilka drużyn przepłaciło lokatę w wyższym koszyku przez słabe mecze sparingowe w okresie przed losowaniem.
To ja ciebie proszę o czytanie ze zrozumieniem a jak się "o mój boże" nie zgadzasz to możesz sobie zmówić paciorek w kościele
To ja ciebie proszę o czytanie ze zrozumieniem a jak się "o mój boże" nie zgadzasz to możesz sobie zmówić paciorek w kościele
Zaufanie :
To, że przegrali sparingi nie znaczy, że mają na ranking wylosowane.
Może właśnie grali po to aby mimo wszystko podbić punkty ale się nie udało.
Widzę, że masz jakieś kompleksy jak ktoś ma inne zdanie niż Ty.
Ja wyrażam tylko swoje opinie.
Ale faktycznie jak zacząłem na starcie być aktywny to jakieś 3 osoby napisały mi PW, że @MichW zaraz popadnie w kompleksy i będzie szukał zaczepki.
Coś w tym jest.
Pozdrawiam
Ale faktycznie jak zacząłem na starcie być aktywny to jakieś 3 osoby napisały mi PW, że @MichW zaraz popadnie w kompleksy i będzie szukał zaczepki.
Coś w tym jest.
Pozdrawiam
Brunobet- Zaufanie :
Piątek 8 Czerwca 2018 18:00
Chorwacja - Senegal
Remis - kurs 3,40 w 888win.bet
Z oczywistych przyczyn nas zdecydowanie bardziej interesuje forma Senegalu niż Chorwacji. Mane (podobno nowy nabytek Realu Madryt) i spółka to nasi grupowi rywale. Ostatnio Senegal grając bez swojej największej gwiazdy, strzelca jednego z goli w tegorocznym finale Champions League w kompromitujący sposób zremisował z Luksemburgiem. Teraz podopieczni Aliou Cisse będą próbowali zatrzeć złe wrażenie wygrywając z silną Chorwacją. Dla zawodników z Bałkanów to przetarcie przed grupowym pojedynkiem z Nigerią (żeby było ciekawiej my przygotowując się na Senegal graliśmy z Nigerią). Zlatko Dalic po najbliższym sparingu będzie miał komfort ponad tygodniowego odpoczynku przed pierwszym starciem na mistrzostwach. Wydaje się, że w związku z tym zobaczymy kadrę występującą w koszulkach w biało-czerwoną kratownicę w pełnej krasie. Spodziewam się więc na boisku Modricia, Perisicia, Rakiticia i innych chorwackich gwiazd. Z pewnością jednak i rozdrażniony ostatnią wpadką Senegal zagra tutaj na 100 %. Zatem przed nami naprawdę ciekawy mecz. Ja typuje tutaj bramkowy remis.
Chorwacja - Senegal
Remis - kurs 3,40 w 888win.bet
Z oczywistych przyczyn nas zdecydowanie bardziej interesuje forma Senegalu niż Chorwacji. Mane (podobno nowy nabytek Realu Madryt) i spółka to nasi grupowi rywale. Ostatnio Senegal grając bez swojej największej gwiazdy, strzelca jednego z goli w tegorocznym finale Champions League w kompromitujący sposób zremisował z Luksemburgiem. Teraz podopieczni Aliou Cisse będą próbowali zatrzeć złe wrażenie wygrywając z silną Chorwacją. Dla zawodników z Bałkanów to przetarcie przed grupowym pojedynkiem z Nigerią (żeby było ciekawiej my przygotowując się na Senegal graliśmy z Nigerią). Zlatko Dalic po najbliższym sparingu będzie miał komfort ponad tygodniowego odpoczynku przed pierwszym starciem na mistrzostwach. Wydaje się, że w związku z tym zobaczymy kadrę występującą w koszulkach w biało-czerwoną kratownicę w pełnej krasie. Spodziewam się więc na boisku Modricia, Perisicia, Rakiticia i innych chorwackich gwiazd. Z pewnością jednak i rozdrażniony ostatnią wpadką Senegal zagra tutaj na 100 %. Zatem przed nami naprawdę ciekawy mecz. Ja typuje tutaj bramkowy remis.
bestia- Zaufanie :
Liczba postów : 326
SpinyBety : 19
Piątek 8 Czerwca 2018 19:30
Polska - Chile
Polska - kurs 1,95 w 888win.bet
Sparing przed Mundialem zagramy z drużyną, która jest wielkim nieobecnym tej imprezy, a którą stać na przynajmniej ćwierćfinał mistrzstw. To ostatnie testy dla polskiej kadry przed wylotem na Mundial. Nie ma się co oszukiwać, że późniejszy mecz z Litwą nie będzie tylko radosnym pożegnaniem się z polskimi kibicami. Do starcia z Chile nasi podejdą już w 23-osobowej kadrze. Jesteśmy już po trudnej decyzji selekcjonera dotyczącej tego kogo na Mistrzostwa Świata nie zabrać. Wiem, że prawdopodobnie na Mundialu zabraknie naszego filara obrony - Kamila Glika. Czy wygramy ten mecz? Byłoby dobrze dla morale naszego zespołu. Jednakże ewentualna przegrana także niczego nie przekreśla. Chile ma być dla nas swego rodzaju zasmakowanie futbolu z Ameryki Południowej, czyli przygotowaniem Orłów Nawałki na mecz z Kolumbią. Nasi piątkowi rywale są silni, ale na pewno nie są nie do ogrania. W marcu podopieczni Reinaldo Ruedy zremisowali z Danią, kilka dni temu ulegli Rumunii, ale i pokonali silną Serbię. Widać, że Chile próbuje budować kadrę na nowo i może w meczu z nami eksperymentować. My prawdopodobnie przynajmniej połowę zagramy w najsilniejszym zestawieniu. Ten test da nam też odpowiedź jaką taktyką Nawałka chce grać na Mundialu - czy będzie to 4-4-2 z dwoma defensywnymi pomocnikami, czyli zestawieniem które przynosiło nam najlepsze rezultaty. Czy może jednak 4-5-1 z wysuniętym pomocnikiem Piotrem Zielińskim, które w mojej ocenie zawodzi. W końcu dowiemy się kto będzie łatał dziurę po Gliku. Być może Nawałka postawi na Thiago Cionka, być może na młodego Bednarka. Jak będzie? Przeknamy się już dziś. Na pewno w Poznaniu pojawii się komplet publiczności i wierze, że ten doping poniesie naszych do wygranej!
Polska - Chile
Polska - kurs 1,95 w 888win.bet
Sparing przed Mundialem zagramy z drużyną, która jest wielkim nieobecnym tej imprezy, a którą stać na przynajmniej ćwierćfinał mistrzstw. To ostatnie testy dla polskiej kadry przed wylotem na Mundial. Nie ma się co oszukiwać, że późniejszy mecz z Litwą nie będzie tylko radosnym pożegnaniem się z polskimi kibicami. Do starcia z Chile nasi podejdą już w 23-osobowej kadrze. Jesteśmy już po trudnej decyzji selekcjonera dotyczącej tego kogo na Mistrzostwa Świata nie zabrać. Wiem, że prawdopodobnie na Mundialu zabraknie naszego filara obrony - Kamila Glika. Czy wygramy ten mecz? Byłoby dobrze dla morale naszego zespołu. Jednakże ewentualna przegrana także niczego nie przekreśla. Chile ma być dla nas swego rodzaju zasmakowanie futbolu z Ameryki Południowej, czyli przygotowaniem Orłów Nawałki na mecz z Kolumbią. Nasi piątkowi rywale są silni, ale na pewno nie są nie do ogrania. W marcu podopieczni Reinaldo Ruedy zremisowali z Danią, kilka dni temu ulegli Rumunii, ale i pokonali silną Serbię. Widać, że Chile próbuje budować kadrę na nowo i może w meczu z nami eksperymentować. My prawdopodobnie przynajmniej połowę zagramy w najsilniejszym zestawieniu. Ten test da nam też odpowiedź jaką taktyką Nawałka chce grać na Mundialu - czy będzie to 4-4-2 z dwoma defensywnymi pomocnikami, czyli zestawieniem które przynosiło nam najlepsze rezultaty. Czy może jednak 4-5-1 z wysuniętym pomocnikiem Piotrem Zielińskim, które w mojej ocenie zawodzi. W końcu dowiemy się kto będzie łatał dziurę po Gliku. Być może Nawałka postawi na Thiago Cionka, być może na młodego Bednarka. Jak będzie? Przeknamy się już dziś. Na pewno w Poznaniu pojawii się komplet publiczności i wierze, że ten doping poniesie naszych do wygranej!
bestia- Zaufanie :
Sobota 9 Czerwca 2018 17:30
Węgry - Australia
Wygra Australia - kurs 2,60 888win.bet
Po nieudanych eliminacjach do Mundialu madziarską kadrę przejął doświadczony belgijski szkoleniowiec Georges Leekens. Póki co pod jego wodzą Węgry zaliczyły dwie porażki: z Kazachstanem oraz ze Szkocją. W węgierskiej kadrze trudno też szukać gwiazd. Największą z nich jest chyba Balazs Dzsudzsak - zawodnik Al Wahda. Znany piłkarz tej kadry to też Adam Nagy z Bologni. Nie dajemy jednak Węgrom w starciu z Australią większych szans. Kangury zagrają na rosyjskim Mundialu, a to dla nich ostatni sparing przed mistrzostwami. Potem podopiecznych Berta van Marwijka czekają już tylko starcia o punkty. Kolejno z Francją, Danią i Peru. Nie ma co się oszukiwać. Ekipa z Antypodów nie jest tutaj faworytem, a jej awans do fazy pucharowej będzie wielkim zaskoczeniem. Jednakże Mooy i spółka są w naprawdę dobrej formie. W ostatnich sparingach Australii udało się chociażby zremisować z Kolumbią i aż 4:0 pokonać Czechy. Taka forma na Węgry powinna wystarczyć. W tym meczu towarzyskim stawiam na Australię.
Węgry - Australia
Wygra Australia - kurs 2,60 888win.bet
Po nieudanych eliminacjach do Mundialu madziarską kadrę przejął doświadczony belgijski szkoleniowiec Georges Leekens. Póki co pod jego wodzą Węgry zaliczyły dwie porażki: z Kazachstanem oraz ze Szkocją. W węgierskiej kadrze trudno też szukać gwiazd. Największą z nich jest chyba Balazs Dzsudzsak - zawodnik Al Wahda. Znany piłkarz tej kadry to też Adam Nagy z Bologni. Nie dajemy jednak Węgrom w starciu z Australią większych szans. Kangury zagrają na rosyjskim Mundialu, a to dla nich ostatni sparing przed mistrzostwami. Potem podopiecznych Berta van Marwijka czekają już tylko starcia o punkty. Kolejno z Francją, Danią i Peru. Nie ma co się oszukiwać. Ekipa z Antypodów nie jest tutaj faworytem, a jej awans do fazy pucharowej będzie wielkim zaskoczeniem. Jednakże Mooy i spółka są w naprawdę dobrej formie. W ostatnich sparingach Australii udało się chociażby zremisować z Kolumbią i aż 4:0 pokonać Czechy. Taka forma na Węgry powinna wystarczyć. W tym meczu towarzyskim stawiam na Australię.
bestia- Zaufanie :
Brunobet napisał:To, że przegrali sparingi nie znaczy, że mają na ranking wylosowane.
Coś w tym jest.
Pozdrawiam
Na tym polega dyskusja. Ja bronię swoich tez i jeżeli się nie zgadzam z twoim zdaniem to wyrażam swoję i to działa w obie strony. Od kiedy dostałeś te złote newsy na pw to zacząłeś mnie atakować, że się "popisuję", że "piszę bzdury". Ja w twoją stronę ani razu nie rzuciłem obelgi czy nawet mocnej krytyki.
Powiem Ci z doświadczenia że im dłuższy będzie twój staż to wtedy Ci twoi koledzy będą się od ciebie odwracać i wyzywać od spamerów, walić minusy.
Kompleksy? A kto tutaj pisze że wie bardzo dużo a ktoś inny się popisuje?
Jeżeli bolą ciebie moje posty to możesz zablokować mój profil i wtedy nie będziesz widział moich wpisów tyle że coś czuję że tego nie zrobisz bo jak to ująłeś forum jest fajne bo można zarobić.
Tyle ode mnie na mój temat bo dział jest trochę inny. Jak masz mi coś jeszcze do zarzucenia to zapraszam do wątku z wyjaśnianiem sporów wtedy z chęcią odpowiem na poparte argumentami krytykę. Pozdro
Zaufanie :
Dalej bawisz się w Nostradamusa a niby skąd wiesz w którym momencie otrzymałem te PW?
Brunobet- Zaufanie :
To Francja sie popisała przed mundialem i oczywiście umoczyla.Mecz towarzyski , ale z rezerwami USA nie wygrać troche kpina
ney11- Ostrzeżenie : Wprowadzanie zamieszania - związane z nieczytaniem lub nieprzestrzeganiem regulaminów.
Zaufanie :
Liczba postów : 626
SpinyBety : 63
Ciekawy mecz Danii z Meksykiem wygrany przez tych pierwszych 2:0. Dania nie dominowała w tym meczu ale wystarczyły 4 minuty żeby strzelili wszystkie gole.
Zaufanie :
Nie ma co się spinać tymi meczami towarzyskimi.
To kolejny przykład na to, ze miałem rację co do spotkań towarzyskich zwłaszcza tych przed dużym turniejem.
A i ktoś wiadomo kto pisał coś w stylu "I zobaczymy jak Polska zagra w meczu z Chile i jaką klasę pokarze"
No i widać po raz kolejny jakim jest fachowcem
Polacy zagrali średnio biorąc pod uwagę, ze była to trochę Chile kadra B.
Jednak rozumiem, po co są takie spotkania i z punktu widzenia taktyki czy testowania na bojowo nowych graczy dało nam wiele odpowiedzi. Trochę też jest tak, ze nie po to Nawałka przez 2 tygodnie chował się przed dziennikarzami żeby na sparingu przed mundialem odkryć swój styl. Wierzę, ze na Mundialu zagramy na wysokim poziomie.
To kolejny przykład na to, ze miałem rację co do spotkań towarzyskich zwłaszcza tych przed dużym turniejem.
A i ktoś wiadomo kto pisał coś w stylu "I zobaczymy jak Polska zagra w meczu z Chile i jaką klasę pokarze"
No i widać po raz kolejny jakim jest fachowcem
Polacy zagrali średnio biorąc pod uwagę, ze była to trochę Chile kadra B.
Jednak rozumiem, po co są takie spotkania i z punktu widzenia taktyki czy testowania na bojowo nowych graczy dało nam wiele odpowiedzi. Trochę też jest tak, ze nie po to Nawałka przez 2 tygodnie chował się przed dziennikarzami żeby na sparingu przed mundialem odkryć swój styl. Wierzę, ze na Mundialu zagramy na wysokim poziomie.
Brunobet- Zaufanie :
Polacy zagrali przede wszystkim średnio bo po pierwszej połowie zabrakło sił o czym mówił Nawałka "kilku zawodników w przerwie prosiło o zmianę". Chile jak to ująłeś kadra B, ale jak widać nie są to jacyś amatorzy, chcieli się bardzo pokazać więc z pewnością im zależało na tym meczu.
Zaufanie :
Korea Południowa - Senegal
Coraz gorsza oferta, ponieważ mistrzostwa świata już tuż tuż, ja idę dalej w spotkania towarzyskie. Jutro odbędzie się mecz, który dla Polaków jest ważny, bo Korea Południowa sprawdzi Senegal, czyli naszych grupowych rywali, a my graliśmy z Koreą przecież nie tak dawno, więc na pewno sztab polskiej drużyny będzie obserwował to spotkanie, ja w tym meczu idę w zwycięstwo gości, chociaż obie drużyny grają w Austrii, a więc teren neutralny. Korea będzie wyglądała słabo fizycznie na tle Senegalu, Polska pokpiła sobie sprawę prowadząc 2:0, a chwila dekoncentracji sprawiła, że w 2 minuty zrobił nam się remis 2:2, jedynie bramka Zielińskiego uratowała nam zwycięstwo. Senegal w tym roku nie grał zbyt dobrze w meczach towarzyskich, od marca zremisowali z Uzbekistanem 1:1, z Bośnią 0:0, Luksemburgiem 0:0 i przegrali kilka dni temu z Chorwacją 2:1 i choć nie istnieli wręcz w tym spotkaniu, to momentami bardzo grozili rywalowi, wypadałoby przed mistrzostwami chociaż trochę poprawić nastrój i w końcu coś wygrać. Korea to przede wszystkim Son, który na pewno będzie oszczędzany, jeśli chodzi o dalszy skład i rezerwy, to nie mają za bardzo czym postraszyć, w drużynie Senegalu myślę, chociaż w pierwszej połowie zobaczymy pierwszy skład, a tam zobaczymy chociażby Mane, Koulibaly i Gueye. Senegal po raz ostatni wygrał w eliminacjach do mistrzostw świata w listopadzie ubiegłego roku, bardzo dawno temu, muszą sobie przypomnieć jak się wygrywa i w tym meczu sądzę, że to udowodnią.
Senegal
Kurs: 2.1 ASTEKBET, 1XBET, 1XBIT, BetWinner, 22betCoraz gorsza oferta, ponieważ mistrzostwa świata już tuż tuż, ja idę dalej w spotkania towarzyskie. Jutro odbędzie się mecz, który dla Polaków jest ważny, bo Korea Południowa sprawdzi Senegal, czyli naszych grupowych rywali, a my graliśmy z Koreą przecież nie tak dawno, więc na pewno sztab polskiej drużyny będzie obserwował to spotkanie, ja w tym meczu idę w zwycięstwo gości, chociaż obie drużyny grają w Austrii, a więc teren neutralny. Korea będzie wyglądała słabo fizycznie na tle Senegalu, Polska pokpiła sobie sprawę prowadząc 2:0, a chwila dekoncentracji sprawiła, że w 2 minuty zrobił nam się remis 2:2, jedynie bramka Zielińskiego uratowała nam zwycięstwo. Senegal w tym roku nie grał zbyt dobrze w meczach towarzyskich, od marca zremisowali z Uzbekistanem 1:1, z Bośnią 0:0, Luksemburgiem 0:0 i przegrali kilka dni temu z Chorwacją 2:1 i choć nie istnieli wręcz w tym spotkaniu, to momentami bardzo grozili rywalowi, wypadałoby przed mistrzostwami chociaż trochę poprawić nastrój i w końcu coś wygrać. Korea to przede wszystkim Son, który na pewno będzie oszczędzany, jeśli chodzi o dalszy skład i rezerwy, to nie mają za bardzo czym postraszyć, w drużynie Senegalu myślę, chociaż w pierwszej połowie zobaczymy pierwszy skład, a tam zobaczymy chociażby Mane, Koulibaly i Gueye. Senegal po raz ostatni wygrał w eliminacjach do mistrzostw świata w listopadzie ubiegłego roku, bardzo dawno temu, muszą sobie przypomnieć jak się wygrywa i w tym meczu sądzę, że to udowodnią.
wilu1103- Zaufanie :
Liczba postów : 515
SpinyBety : 170
Strona 8 z 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» Mecze towarzyskie reprezentacje
» Mecze Towarzyskie 2019
» 2 w 1 na najlepsze mecze weekendu.
» Hokejowe spotkania towarzyskie
» Mecze Towarzyskie 2019
» 2 w 1 na najlepsze mecze weekendu.
» Hokejowe spotkania towarzyskie