Polityka
Strona 2 z 5
Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
19092018
Polityka
Myślę że przyda się taki temat. Odnośnie ogólnego tematu jak i licznych nadchodzących wyborów a co za tym idzie zakładów na nie też nie powinno zabraknąć. Zapraszam do dyskusji
ATR- Ostrzeżenie : nieprzestrzeganie zasad na forum.
Zaufanie :
Liczba postów : 812
SpinyBety : 396
Polityka :: Comments
Ludzie głosujący na pis wzięli łapówkę w postaci 500+ a dopiero po wyborach się obudzili że dużej części osób ona nie ogarnie więc patrząc realnie nie ma co się dziwić politykom że opowiadają bzdury jak to często wystarczy do wygrania wyborów.
Popatrzcie sobie na kandydatów w Warszawie którzy już w swoich planach wydali kasę na co najmniej kilkanaście lat w przód aby zrealizować wszystkie obietnice co jest po prostu nierealne do spełnienia nawet w połowie. No ale znając życie ludzie pewnie i tak to łykną.
Popatrzcie sobie na kandydatów w Warszawie którzy już w swoich planach wydali kasę na co najmniej kilkanaście lat w przód aby zrealizować wszystkie obietnice co jest po prostu nierealne do spełnienia nawet w połowie. No ale znając życie ludzie pewnie i tak to łykną.
Tak podobnie jak wielu innych którzy w dużej części są od prawie 30 lat w sejmie tylko zmieniają szyldy.
Mam duże wątpliwości choćby do pamiętnego głosowania w którym w którym PSL zgarnął chyba 26% głosów. Oni mają naprawdę solidną liczbę członków ale oprócz nich mało kto jest w stanie zagłosować. Dodatkowo wtedy byli numer 1 na liście więc można dodać te 1-2% że ktoś przez pomyłkę albo pierwszą lepszą osobę zaznaczył i wyszło że kogoś z nich ale 26% to kompletny absurd.
Kolejny absurd to jest to kto jako jedyny realnie obniżył np. podatek dochodowy. Z definicji prawica powinna obniżać podatki a lewica podwyższać. U nas oczywiście odwrotnie. Jako jedyne obniżyło ... SLD - mają sporo za uszami ale przynajmniej to zrobili w swoim czasie.
Mam duże wątpliwości choćby do pamiętnego głosowania w którym w którym PSL zgarnął chyba 26% głosów. Oni mają naprawdę solidną liczbę członków ale oprócz nich mało kto jest w stanie zagłosować. Dodatkowo wtedy byli numer 1 na liście więc można dodać te 1-2% że ktoś przez pomyłkę albo pierwszą lepszą osobę zaznaczył i wyszło że kogoś z nich ale 26% to kompletny absurd.
Kolejny absurd to jest to kto jako jedyny realnie obniżył np. podatek dochodowy. Z definicji prawica powinna obniżać podatki a lewica podwyższać. U nas oczywiście odwrotnie. Jako jedyne obniżyło ... SLD - mają sporo za uszami ale przynajmniej to zrobili w swoim czasie.
Z podatkami jestem zdania że niezłym rozwiązaniem byłby podatek liniowy tak żeby przynajmniej częściowo ograniczyć te podatkowe cyrki. Co do PO to przypomina się debata Dudy i Komorowskiego gdzie na zarzut że podwyższyli podatek 20x odpowiedział że obniżyli ileś tam razy.
Niby co i ile obniżyli?? Z pewnością podatek "widmo" - choćby podwyższenie VATu miało być na rok czy dwa a już chyba siódmy rok upływa.
Wystarczy zlikwidować podatek dochodowy i Polska będzie potęgą. Wpływy z VAT eksplodują do góry bo ludzie będą mieli dużo więcej pieniędzy, część urzędników będzie niepotrzebna. Dodatkowo na wieść o tym solidna liczba emigrantów z pewnością wróci nawet kosztem nieco niższych zarobków niż mają gdzieś tam zagranicą.... Dodatkowo przybędą tu najbardziej wartościowi imigranci - z kapitałem. Bo podatku dochodowego nie ma chyba w 10 krajach w większości muzułmańskich albo np w Brunei gdzie trzeba mieszkać 20 lat żeby starać się o obywatelstwo i dopiero wtedy brak podatku będzie obowiązywał.
Wystarczy zlikwidować podatek dochodowy i Polska będzie potęgą. Wpływy z VAT eksplodują do góry bo ludzie będą mieli dużo więcej pieniędzy, część urzędników będzie niepotrzebna. Dodatkowo na wieść o tym solidna liczba emigrantów z pewnością wróci nawet kosztem nieco niższych zarobków niż mają gdzieś tam zagranicą.... Dodatkowo przybędą tu najbardziej wartościowi imigranci - z kapitałem. Bo podatku dochodowego nie ma chyba w 10 krajach w większości muzułmańskich albo np w Brunei gdzie trzeba mieszkać 20 lat żeby starać się o obywatelstwo i dopiero wtedy brak podatku będzie obowiązywał.
Aż tak to się tym interesuję, z tego co słyszałem to potrafili ten sam podatek obniżać i podwyższać a potem się chwalili że obniżali. Co do twojej myśli to jest słuszna. Gdyby zlikwidować podatki, sporo zamożnych ludzi ulokowałoby pieniądze w PL i to by wystarczyło żebyśmy byli zamożnym krajem. No ale lepiej iść drogą takiej Francji która woli dowalić wszystkim po kieszeni.
Dokładnie opowiadają straszne bzdury w tym TV, nie da się ich słuchać, jedni... drugi obrażają... czy tak powinni zachowywać się dorośli ludzie? Nie sądzę, robią dla ludzie pranie mózgu i tyle. Wymiotować mi się chcę jak dziś obejrzałem przez przypadek urywkę paru spotów reklamowych... masakra, żenujące i tyle
Dopóki ludzie będą się na to nabierać dopóty poziom polityki będzie jaki jest. Każdy marudzi że jest źle a potem i tak większość głosów dostaje PoPis.
Dokładnie ludzie dają się nabierać, a później mają pretensje. Ja na nikogo nie głosuję, nie zamierzam wspierać tego burdelu, niech się dzieje wola boska :-)
Osobiście staram się być na bieżąco z polityką i chodzę na wybory, ale w ostatnich latach jest duży ból głowy na kogo oddać głos i na dodatek żeby nie poszedł do kosza.
Na pewno na PIS ani na PO bym nigdy nie głosował, jak dla mnie to są oszuści i robią dla ludzi pranie mózgu... a szczególnie dla starszych osób, cały czas gadają pierdoły o zmniejszeniu wieku emerytalnego itp..
No na pewno na pis bym nie zagłosował. Według mnie dawanie kasy za głosy to cios poniżej pasa. Już teraz jest problem z emeryturami a co dopiero za kilka lat jak nadal będzie takie rozdawanie kasy gdzie popadnie.
No dokładnie na PIS nigdy, może jakby zdjęli nam blokady i dali możliwość grania u zagranicznych buków to bym pomyślał, ale to jest nie możliwe bo za dużo kasy na tym trzepią
Jedyna szansa - oczywiście nie pewność bo nikomu w polityce nie można ufać bezgranicznie - na obniżenie podatków (zniesienie podatku dochodowego to już będzie dobrze) to Wolność.... Dodatkowo jeśli chodzi o bliską nam ustawę hazardową to chyba nikt nie ma wątpliwości że tylko ta partia może zmienić to na korzyść
Będę musiał popatrzyć i obczaić tą parię, ale i tak to raczej nie możliwe w obecnych czasach by ta partia wygrała wybory
Ustawa to ciężki temat. Wiadomo że sporo kasy z podatków doszło więc raczej nikt odważnie nie zadeklaruje jej zniesienie no chyba że UE zainteresuje się tym tematem ale raczej wątpliwe. Moim zdaniem najważniejsze jest to żeby do sejmu weszło jak najwięcej partii i żeby zwycięzcy nie mieli większości. Jak będą koalicje to zawsze jakaś nadzieja na zmiany bo wiadomo że żadna partia poza po i pis nie ma szans na zwycięstwo w wyborach.
Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pozwolenia na tym forum: