SpinBet24
Siatkarska Liga Narodów 2018  - Page 4 600x4010
SpinBet24
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Siatkarska Liga Narodów 2018

Strona 4 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

16052018

Pisanie 

Siatkarska Liga Narodów 2018  - Page 4 Empty Siatkarska Liga Narodów 2018

Skład kadry na Siatkarską Ligę Narodów 2018:
Rozgrywający: Fabian Drzyzga, Grzegorz Łomacz, Marcin Janusz
Środkowi: Piotr Nowakowski, Jakub Kochanowski, Bartłomiej Lemański, Mateusz Bieniek
Atakujący: Damian Schulz, Maciej Muzaj, Bartosz Kurek, Dawid Konarski, Łukasz Kaczmarek
Przyjmujący: Michał Kubiak, Mateusz Mika, Artur Szalpuk, Aleksander Śliwka, Bartosz Kwolek, Bartosz Bednorz
Libero: Michał Żurek, Paweł Zatorski, Kacper Piechocki
Do dyspozycji pozostają:
Marcin Komenda - rozgrywający
Damian Wojtaszek - libero
Jan Nowakowski - środkowy
Tomasz Fornal - przyjmujący
Norbert Huber - środkowy
wilu1103
wilu1103

Zaufanie : 100%
Liczba postów : 515
SpinyBety : 170

Powrót do góry Go down

Share this post on: reddit

Siatkarska Liga Narodów 2018 :: Comments

wilu1103

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 8:38 by wilu1103

Holandia - Włochy

Holandia

Kurs: 1.57 Astekbet, 1xbet, 1xbit

Wybrałem   mecz, który rozpocznie się o godzinie 19:30 czasu polskiego a zagrają w nim Reprezentacja Holandii i Reprezentacja Włoch. Jest to 11 kolejka w tych rozgrywkach. Mecz do obejrzenia na Polsat Sport Extra. Mój typ na to spotkanie jaki proponuję Wam zagrać po kursie 1,57 to wygrana Holenderek w tym spotkaniu. Dlaczego? Po pierwsze po 9 meczach Holenderki mają tylko 2 porażki z Brazylią 1:3 i USA 0:3 a więc z najmocniejszymi w tych rozgrywkach bo za równo Bazylia jak i USA mają tylko po 1 porażce w 10 meczach. Natomiast Włoszki mają aż 5 porażek!!! Przegrały z Japonią 3:2, Rosją 3:0, USA 3:0, Polską 3:2 i Turcją 3:0. Pokazuje to, że teoretycznie Holenderki grają lepszą siatkówkę, ale wiadomo, że w siatkówce zwłaszcza Pań wszystko jest możliwe. W bezpośrednich ostatnich 5 meczach pomiędzy tymi Reprezentacjami Holenderki były górą 4 razy a ostatni raz podczas ME we wrześniu 2017 wygrały 3:0.

Powrót do góry Go down

wilu1103

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 8:39 by wilu1103

USA K - Brazylia K

USA

Kurs: 1.55 ASTEKBET, 1XBET, 1XBIT

O godzinie 10:00 czeka nas zdecydowanie najciekawsze spotkanie z dotychczas rozgrywanych w tym turnieju. Liderki podejmą wiceliderki, a więc Amerykanki zmierzą się z Brazylijkami. Obie drużyny do tej pory po dziewięć wygranych i jednej porażce. Zarówno jedne jak i drugie walczą o pierwsze miejsce w tabeli. Faworytkami wydają się być Amerykanki, które do tej pory straciły ledwie cztery sety, mając serię wygranych ośmiu spotkań z rzędu w stosunku 3:0. Brazylijki wygrały dziewięć meczów z rzędu, ale one podczas tych spotkań straciły siedem setów oraz dodatkowo trzy za porażkę z Niemkami. Stawiam na Amerykanki. Ich forma jest wysoka, ustabilizowana i niezależnie z kim grają, na ten moment nikt nie jest w stanie im się postawić. Ogrywały już kilka ekip z czołówki i to do zera. Spotkań bezpośrednich przywoływać nie będę, bo mimo niekorzystnej serii uważam, że to będzie inny mecz niż te do tej pory. Nie sądzę, by tutaj nastąpiła dominacja jak w tych ośmiu ostatnich meczach, ale to drużyna jak widać teraz najlepsza i liczę na to, że to potwierdzą w starciu z drugą najlepszą ekipą ligi narodów. Ten hit tych rozgrywek o godzinie 10:00 jak wspomniałem w Polsacie Sport.

Powrót do góry Go down

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 22:31 by MichW

Pytanie po co dublować jak już analizy są pisane w sąsiednim wątku.

Powrót do góry Go down

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 22:33 by MichW

Polki nie były dzisiaj zbytnio gościnne dla swoich rywalek.

Wygrywamy z Niemcami 3:1 w ostatnim secie gromiąc rywalki 25:9. W tym secie nasze Panie prowadziły już 11:0.

Ogromne gratulacje Very Happy

Powrót do góry Go down

Admin

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 22:56 by Admin

Temat zostaje połączony.

Powrót do góry Go down

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 23:51 by MichW

MECZ: Brazylia - Rosja
TYP: 3:0  (p)
KURS: 1,72
BUKMACHER: fortuna

Ryzyko gdyż 3:0 u Pań to rzadkość ale jeżeli ktoś ma robić takie wyniki to z pewnością Brazylia. Rosjanki pokazują coraz lepszą grę jednak są po prostu za słabe żeby nawet wyciągnąć seta z faworytkami. Brazylia notuje dobrą serię i nawet porażka z USA była odniesiona po niezłej grze.

Ostatnio zmieniony przez MichW dnia Sob 9 Cze 2018 - 19:42, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry Go down

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 23:53 by MichW

MECZ: Korea Południowa - Turcja
TYP: Turcja (-1,5) setów  (w)
KURS: 1,66

Ostatnio wspominałem o meczu Turcji z Japonią który był przez pierwszą ekipę wygraną 3:1. Ogólnie uważam Japonię za drużynę lepszą od Korei więc nie wierze żeby miały się mocno postawić.

Ostatnio zmieniony przez MichW dnia Sob 9 Cze 2018 - 19:43, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry Go down

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 23:55 by MichW

MECZ: Tajlandia - Japonia
TYP: Japonia (-1,5) setów  (p)
KURS: 1,68

Tajki nadal u siebie jednak zbyt mocno im ten fakt nie pomaga bowiem znacznie odstają od swoich rywalek. Na papierze Japonia jest przynajmniej o klasę lepsza od rywalek i myślę że powinny wygrać ten mecz 3:0 lub 3:1.

Ostatnio zmieniony przez MichW dnia Sob 9 Cze 2018 - 19:43, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry Go down

Pisanie Sro 6 Cze 2018 - 23:57 by MichW

MECZ: Chiny - USA
TYP: USA (-4,5)  (w)
KURS: 1,59

Chinki co prawda grają całkiem nieźle i nawet zanotowały bdb mecz z Brazylią jednak będzie im bardzo ciężko nawiązać z Amerykankami które obecnie są najlepszą drużyną na świecie. Gospodynie na pewno chcą powalczyć przed własną publicznością ale nic nie muszą bo turniej finałowy mają u siebie.

Ostatnio zmieniony przez MichW dnia Sob 9 Cze 2018 - 19:44, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry Go down

Brunobet

Pisanie Czw 7 Cze 2018 - 0:36 by Brunobet

Wielka klasa naszych siatkarek i siatkarzy w tych rozgrywkach. Oby tak dalej bo mieliśmy przez ostatnie lata ewidentną obniżkę formy i czas wrócić na mistrzowską ścieżkę. Szkoda, ze szczypiorniści nasi nie rokują na szybki powrót i nawiązanie do czasów kiedy wszyscy nas się bali a nie my wszystkich jak ma to miejsce teraz.

Powrót do góry Go down

Pisanie Czw 7 Cze 2018 - 9:14 by MichW

Musimy być cierpliwi. Siatkarze ostatnio mocno dołowali a nawet mocnym składem nie istnieliśmy na igrzyskach. Z ręcznymi podobna historia. Potencjał młodych jest duży, tylko teraz to poukładać.

Powrót do góry Go down

Brunobet

Pisanie Czw 7 Cze 2018 - 12:47 by Brunobet

Tak masz racje. Nie jest jednak tak, ze tylko w Polsce inwestuje się w młodzież bo taka sytuacja jest na całym świecie. Zobacz jak wyrównuje się poziom i nawet chłopcy do bicia jeszcze kilka lat temu teraz rządzą i dzielą
Piłka nożna - ISlandia
Siatkówka - Iran

Powrót do góry Go down

Pisanie Czw 7 Cze 2018 - 19:57 by MichW

Oj z tym Iranem to trochę przesadziłeś. Mieli pojedynczy wyskok, szczególnie u siebie ich kibice dawali "czadu". Teraz już spadli maksymalnie do roli średniaka.

Z Islandią powiedziałbym że może być podobnie. Myślę że te MŚ pokażą jak na prawdę są mocni bo już nikogo nie zaskoczą swoją grą, teraz rywale będą ich lepiej rozpracowywać.

Powrót do góry Go down

Brunobet

Pisanie Czw 7 Cze 2018 - 22:38 by Brunobet

To faktycznie znowu się popisujesz
Zacznij konstruktywne i obiektywne rozmowy a nie próby czepiania się leczenia kompleksów.
Iran w siatkę znajduje się w rankingu FIVB na 8 pozycji to faktycznie średniak.
Islandia zakwalifikowała się na kolejny turniej i prezentuje formę bardzo wysoką.
Może nie zauważasz różnicy, ale jak na kraj liczący 340 000 mieszkańców osiągnięcie takich wyników w sporcie drużynowym to wielki sukces zwłaszcza w tak popularnym jak piłka nożna.
Ciekawe jakie miejsce byśmy mieli i jakie wyniki osiągali jakbyśmy reprezentacje musieli złożyć tylko z mieszkańców Poznania który ma 540 000 mieszkańców a niech nawet to będzie Warszawa licząca prawie 1 800 000 czyli prawie sześć razy więcej.
Nie powiedziałem, ze Islandia zostanie Mistrzem czy Iran tylko jaki postęp osiągnięto w porównaniu do tego co działo się 10 czy 20 lat temu.

Powrót do góry Go down

Pisanie Pią 8 Cze 2018 - 19:12 by MichW

A ja widzę że nie potrafisz zrozumieć że ktoś może mieć inne zdanie. Gdzie napisałem że Islandia i Iran są średniakami bo nie zostaną mistrzami? Ja szanuję ciebie i oczekuję tego samego w drugą stronę. Mówisz że obstawiasz od dawna i się dobrze znasz, ok nie neguje tego. Tyle że i ja śledzę sport dokładnie już kilkanaście lat pomimo że nie jestem nawet w średnim wieku ale i swoje wiem.

Już nie mówiąc o tym że twoje argumenty są mocno medialne. Iran 8 miejsce FIVB, no super tyle że na świecie obecnie liczy się 5-6 reprezentacji. Zobacz sobie kogo wyprzedza Iran. Francję która buduje skład na następny rok, słabi Niemcy, przeciętni Serbowie a dalej masz już słabeuszy.

Dwa od paru lat liczebność kraju nie ma żadnego znaczenia i już o tym dyskutowaliśmy w innym wątku.

Jak chcesz mnie sprowokować do dyskusji na poziomie "pajacowania" to źle trafiłeś.

Powrót do góry Go down

Pisanie  by Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 4 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum:
Możesz odpowiadać w tematach